Facebook

design-hlaskova-hp-slider.png

design-hlaskova-hp-slider-2.png


Návrh dispozičního řešení atypického interiéru

Mladý pár se na mě obrátil s požadavkem na vyřešení atypickéh interiéru – obývací pokoj spojený kuchyní a pracovnou ve starším rodinném domě.

Původní dispoziční řešení:

V původním interiéru byla malá kuchyňská linka bez možnosti stravování u baru nebo jídelního stolu, sedací souprava, malý televizní stolek s televizí bez jakéhokoliv úložného prostoru. Pracovna,která měla vzniknout nahoře v galerii byla nevyužitá, byl umístěný pouze malý pc stůl opět bez úložného prostoru. Původní schody zabíraly mnoho místa v obývacím pokoji.

Požadavky na novou dispozici:

− řešení schodů – úspora prostoru

− řešení úložného prostoru pracovny

− řešení prostorné kuchyňské linky se stravováním na baru

− řešení úložného prostoru v obývací části a umístění nové velké sedací soupravy

Řešení:

Majitelům jsem navrhla 2 varianty dispozičního řešení viz níže.

Varianta č. 1

Kuchyňská linka byla umístěna na stejném místě jako v původním půdorysu. Oproti původní dispozici kuchyně jsou zde umístěny vysoké skříně – potravinová skříň a skříň s dalším potřebným úložným prostorem. Nechyběly zde ani všechny již standartní spotřebiče. Své místo našel i malý ostrůvek,který si majitelka přála. Do obývací části byla umístěna prostorná sedací souprava, televizní stěna s úložným prostorem, na druhé straně byl umístěný stůl pro 4 osoby, pro pohodlné stolování. Schody byly navrženy atypickým designovým způsobem, které nezabíraly zdaleka tolik místa jako schody původní. Do pracovny jsem navrhla maximálně úložného prostoru a pc stůl.



Varianta č. 2 

Méně nákladná varianta Kuchyňská linka byla umístěna na opačné straně místnosti, opět prostorná kuchyně se spotřebiči a vysokými skříněmi. Bar v této variantě plní účel jediné možnosti stolování pro 2 osoby. Obývací část byla umístěna na opačnou stranu, opět prostorná sedací souprava a televizní stěna s úložným prostorem. Pod schody jsem navrhla další úložný prostor s ohledem na otevírání dveří do místnosti. Schody zůstaly na stejném místě, jen byly zmenšeny – zúženy,aby nezabíraly mnoho místa. Pracovna i v této variantě disponuje s velkým úložným prostorem a pc stolem.





Bc. Iveta HláskováFacebook                                                                   Partneři projektu

kontaktní telefon: +420 724 004 635


© 2016 Bytový design a home staging Iveta Hlásková. Produkce Alistra.cz