Home Staging

Práce na tomto interiéru ukazuje, jak je možné zcela proměnit dispozice i ladění interiéru projektové stavby. Nespornou výhodou plánování budoucího vzhledu interiéru již v průběhu stavby objektu je také menší časová a finanční náročnost. Majitelka bytu dává přednost jemným barvám, které podporují pocit útulnosti. V materiálech vybírá především dřevo. Plně jsme respektovali přání. Pokoje, koupelnu i prostornou zasklenou lodžii jsme opticky sjednotili pastelovými odstíny ve výmalbě. Podlahové krytiny střídají vzhled dřeva nebo dlažbu v klidných základních odstínech a podporují celkový klidný „zabydlený“ dojem. Sladěné jsou také dveře a stínící technika.

Při návrzích interiéru jsme asistovali již od počátku projektu, mohli jsme tak zasáhnout změnou vedení elektroinstalace v koupelně, kde jsme výrazně upravili i původní dispozice. Koupelna je opticky větší, rozjasněná a lépe využívá danou plochu pro pohodlné využití sprchového koutu, dobře přístupné je umyvadlo. Vedené rozvody výrazně podporují obslužnost prostoru a dovolují instalovat zdroje nad přesně určená místa.

Kuchyně je v bytě umístěna v části hlavní obytné místnosti. Návrhem a výrobou atypicky řešeného nábytku se povedlo efektně využít malý prostor, aniž by bylo třeba přistoupit ke kompromisům. Kuchyně nabízí dostatek úložných i odkládacích ploch a také řeší pohodlné místo pro servírování jídla. Tento prostor zároveň opticky odděluje odpočinkovou část od kuchyně.

V ložnici je dominantním kouskem ve vybavení prostorné lůžko. Na něj upozorňuje i soustředěné přisazené svítidlo. Klidně laděný interiér jemně podkresluje originální tapeta.

Jednotné ladění v barvách i materiálech přesahuje i do části zasklené lodžie, která nabízí další příjemný prostor pro relaxaci nebo i práci z domova. Výběr jednoduchých tvarů a pastelových odstínů ve vybavení nechává plně vyznít krásný výhled a netříští pozornost.

V tomto projektu jsme oslovili truhlářskou dílnu, která vyrobila podle návrhu většinu vybavení. Bylo tak možné zcela využít daný prostor a zúročit jeho výhody. Romantickému ladění interiéru přispívá i volba svítidel a samozřejmě i stínící technika, zde řešená v systému „den a noc“. Nabízí vysokou variabilitu a dotváří styl pokoje.

Fotografie po úpravě

Fotografie před úpravou